Matematik

gennemsnitsfart

28. februar 2010 af xChristinex (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej alle :)

Jeg er gået død i problemregning, og det er et rimelig simpelt spørgsmål, jeg kan bare ikke lige knække den...

" Vognen bliver løftet 52 meter op i Det Gyldne Tårn. Turen op tager 24 sekunder. Beregn vognes gennemsnitsfart på vej op"

Pleeease hjælp ! ;)

På forhånd tak! :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2010 af bemil (Slettet)

Det er faktisk ikke så svært. Se her:

Det du beskriver kan stilles op således: 52 m / 24 sek.

og så er det bare at gange på begge sider af brøkstregen indtil du får dret ønskede resultat (her vil du nok gerne regne det ud i km/t, ik?

der er 3600 sekunder på en time:

3600 / 24 = 150

150 * 52 = 7800 m = 7,8 km

svaret er derfor 7,8 km pr time (7,8 km/t)


Svar #2
28. februar 2010 af xChristinex (Slettet)

TUSIND TAK !!! :D

super dejligt, tak tak tak !!

Har lavet den slags opgaver mange gange før, men gik pludselig i stå - så taak !! :D


Skriv et svar til: gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.