Samfundsfag

regerings økonomi politik

01. marts 2010 af Blabla66 (Slettet)

nogle der ved hvilken økonomisk politik den nuværende regering fører/har ført ?

og om den er en optimal økonomisk politik for at opnå de samfundsøkonomiske mål som stabile priser, lav arbejdsløshed, økonmisk vækst og lighed på betalingsbalancen ?

ku godt bruge lidt hjælp :-) tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2010 af Mirob (Slettet)

De fører jo som udgangspunkt strukturpolitik, og det kan du læse mere om her: http://www.denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/%C3%98konomi/Samfunds%C3%B8konomiske_forhold/strukturpolitik

Fx kunne det være, at sænke topskatten (som skete for nyligt) eller at støtte visse erhverv, så udviklingen fremmes inden for netop dette område. Læs mere på side 4 og 5 her: www.cebr.dk/upload/ap1200.pdf

Men generelt set, så bruger regeringen som udgangspunkt ikke de traditionelle økonomisk-politiske instrumenter som fx valutapolitik eller pengepolitik. Det hænger jo sammen med, at regeringen ikke kan bruge valuta politik, fordi vi er bundet til  Euroen, selvom vi ikke har den og at pengepolitikken styres af centralbanken.

Der findes ingen optimal økonomisk politik! Det er som regel hovedpointen i samfundsfagsopgaver. Der er mange politikker, redskaber og muligheder, men man kan aldrig finde "den ultimative løsning", for den findes ikke. Din opgave som elev, er jo netop at diskutere fordele og ulemper ved de forskellige muligheder - konklusionen bliver jo som regel, at man ikke kan finde det ultimative, men så må mange vælge mellem den eller den mulighed, som har de og de fordele og ulemper.

Jeg går ud fra, at du har hørt om monetaristerne og keynesianerne? Hvad niveau har du samf. på? Det er som regel de to skoler man stiller over for hinanden, når man skal diskutere hvilke økonomiske politikker som fungerer. Men da disse skoler er gamle, og de fleste redskaber, som de lægger sig op ad ikke bruges så meget i dag, kan man drage den nyere strukturpolitik ind, og forklare hvilke fordele og ulemper den har.

:)


Skriv et svar til: regerings økonomi politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.