Fransk

trenger fransk gymnasial eksamen inden juni.

16. marts 2010 af simen0århus (Slettet)

Hej.

Jeg er ansøgende på arkitektskolen i Århus lige nu, men mangler fransk eksamen for at ha godkent mine gymnasiekarakterer. I Norge finnes det en ordning der heter privatisteksamen, hvor man leser på egenhånd uten lektioner.  Finnes det en tilsvarende tilordning her i Danmark?

Det gjælder gymnasial fransk på viderekommen niveau.

Mvh Simen, Århus


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Hej Simen.

Det man ofte gør i Danmark vil være at søge på VUC (Voksen Uddannelses Center), og finde nogle franske kurser.Jeg regner med at du kommer lige fra videregående skole i Norge. Læg mærke til at dette kaldes gymnasiet på dansk. Videregående ses ofte som universitet i Danmark.

Bonne chance

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2010 af fransk-freak (Slettet)

I Danmark kan du godt gå til eksamen i et enkelt fag via et Voksen Uddannelses Center. Man kan enten vælge at læse som fjernstudie eller undervisning med almindelige lektioner. Hvis det er fordi, du allerede har modtaget undervisning i fransk, men aldrig har fået din eksamen, så vil jeg anbefale at tage faget som et fjernstudie. Du skal i så fald selv stå for at opgive dit pensum (man kan dog få hjælp til dette fra uddannelses centret), og du skal læse på egen hånd. Et enkeltfags-kursus på VUC koster 600 kr og det er uanset om du er selvstuderende eller ej.

Men kontakt et Voksen Uddannelses Center (VUC) og snak med dem om det. De vil nok kunne vejlede dig bedst. 


Skriv et svar til: trenger fransk gymnasial eksamen inden juni.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.