Matematik

Er der nogen, der kan hjælpe? :'/

09. september 2010 af MilleHHH (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har en opgave hvor der står at jeg skal læse usikkerhedsprocenten. Hvad betyder det? Der en graf hvor der atår at der bliver taget en stikprøve på 200 personer..? WTF?!

Derefter står der at man skal afgive intervallet med den aflæste usikkerhedsprocent? Igen ved jeg ikke hvad de mener?

HJÆÆÆÆÆÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du må vel have læst noget baggrundsviden i statistik her?


Svar #2
09. september 2010 af MilleHHH (Slettet)

Alt hvad betyder det her:

Usikkerhedsprocenten angiver, hvor meget det virkelige seertal kan afvige i forhold til undersøgelsens resultat.

Eksempel: i en undersøgels beregnes, at 100.000 personer har set et program. Usikkerheden er 3 procent. Det virkelige seertal vil da ligge mellem 97.000 og 103.000.

Hvordan skal jeg gøre hvis usikkerhedsprocenten fx var 5%?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- beregne 5% af seerantallet og bruge det som undersøgelsens margin.


Svar #4
09. september 2010 af MilleHHH (Slettet)

Fx hvis der var et seerantal på 200 så skulle jeg sige

5% af 200 (5*200):100= 10

Og så skulle jeg sige 200-10= 190

og 200+10= 210?

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Ja, så ligger det virkelige seertal et sted mellem 190 og 210.


Skriv et svar til: Er der nogen, der kan hjælpe? :'/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.