Matematik

vand der gået til spilde

23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

opgaven lyder sådan :

da tankvognen ankon om morgenen, indeholdt den 5000liter vand. Kl 15 måler eleverne vandstanden i tanken til 29cm

på tegning herunder har eleverne indtegnet vandstanden og nogle hjælpelinier til brug ved beregning af, hvor meget vand der er tilbage ( jeg har vedhæftet tegning)

spørgsmålet : hvor meget vand er der gået til spilde i løbet af dagen ?

Vedhæftet fil: IMG_1992.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Vi mangler en længde på tanken


Svar #2
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

det står der intet om :S 

men i forige opgave fandt vi ud af hvor meget eleverne hentet opholdere med vand altså i Liter men jeg tror ikk vi kommer til at bruge dt.


Svar #3
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

nej vent, tanken er cylinder formet, og dens rumfang er : 31,4 m


Svar #4
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

fordi dens diameter er 2m og højden er 10m


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Vi skal først beregne det cirkelafsnit, som udgør det tilbageværende vand

Det er 1/4 af cirklen (90 grader) minus den retv. trekant med siden r og højden r.

Vi regner i dm, idet dm3 svarer til liter.

Altså π*10^2 / 4 - 10*(10/2) = π*25 - 50 =25 (π-2)

Det ganges med tankens længde (100 dm) for at få rumfanget af vandet.

100 * 25 * (π-2) = 2853,98 liter til rest

5000 - 2853,98 = 2146,02 liter er altså løbet ud.

Skriv ikke bare af, men gennemgå opgaven l-a-n-g-s-o-m-t , så du forstår, hvad jeg har gjort !


Svar #6
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

den forstår jeg ikk, og ikk en gang vores niveau. tror jeg springer den over :S for vil helst ikk skrive noget jeg ikk forstår

men ellers tusind tak for du gad bruge din tid på at hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Kig lige på tegningen, og sig mig så, hvad det er, du ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Der SKULLE ikke være noget, du ikke har lært -


Svar #9
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Altså de blækopgaver vi får er alle sammen afgangsprøver

og dt er typisk at den sidste opgave er svær, og dt er faktisk noget vi ikk har haft


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg spør' igen: Hvad er det, I ikke har lært ?


Svar #11
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

Jeg forstår altså en del men dt ik mit niveau


Svar #12
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

tak for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Jo, det er det faktisk, og jeres lærer giver jer jo heller ikke en opgave, I ikke kan regne -


Svar #14
23. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

vi havde ik haft ham sidste år, så han ved ik så meget om hvor vores niveau ligger, og når jeg ik laver dette opgave så vil han sikkert lære os det :)


Skriv et svar til: vand der gået til spilde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.