Biologi

Bioligi perfektionist

11. november 2010 af annahansen2

Er du bioligi perfektionist? og kan hjælpe mig, så skriv endelig.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af roterendefisikasketten (Slettet)

Nej men jeg er retsstavnings-perfektionist og kan ikke holde dine staveevner ud...


Svar #2
11. november 2010 af annahansen2

Tak for du retter mig.

Kan du rette min bioligi rapport?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af mathon

@ #1

...begynd med at se dig selv i spejlet   :-)

                        intet med retsvæsen
                                   at gøre

                         retsstavnings-perfektionist    →   retstavnings-perfektionist

...................

...I burde mødes over en retstavningsordbog og en snebajer...


Svar #4
11. november 2010 af annahansen2

Jamen har du ikke lyst at hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2010 af roterendefisikasketten (Slettet)

#3  Touché, min s-knap sad vist fast et øjeblik...


Svar #6
11. november 2010 af annahansen2

Det er min rapport håber i vil rette den tak på forhånd :-)

Græsstepper
Hvad er græsstepper? Græsstepper er stort åbent naturområde, hvor der vokser mange forskellige græsser, findes i varmere egne hvor der er for lidt nedbør til, at træer kan vokse. Nogle steder i verden findes der store åbne områder, hvor Græs er de dominerende planter. Sådanne områder kaldes for græsstepper.

Hvilken slags græsstepper har man? Der er to forskellige slags græsstepper, savannen og den tempererede græssteppe fra sommer til vinter, og der falder ikke nær så meget regn som på savannen. På de tempererede græsstepper er der varmt om sommeren og koldt om vinteren.

Hvad karakteriserer savanen? En savanne er en tropisk græsslette med spredte, ofte tornede eller giftige træer.

Hvad er termitter? Termitter er vigtige for stofkredsløbet på savannen, fordi de omsætter dødt organisk materiale. Termitter er sociale insekter ligesom alle myrer og nogle bier og gedehamse. Mange insekter lever sammen i store grupper, men hos de sociale insekter er individerne meget afhængige af hinanden. Hos sociale insekter arbejder individer af samme art sammen om at passe yngelen, og der er en arbejdsdeling, hvor ufrugtbare individer arbejder for frugtbare individer. Hos de sociale insekter Arbejder to generationer sammen i en del af deres levetid. Der findes omkring 2.000 arter af termitter. De fleste lever i troperne, og kun to arter findes i Sydeuropa. De termitter, som findes på den afrikanske savanne, bygger nogle meget høje termitboer. Der kan bo op mod flere hundrede tusinde termitter i et bo, og boet kan blive ret gammelt – nogle gange over 50 år.

Hvad er forskellen på savanner og græsstepper? Forskellen på savanner og græsstepper er at der er to forskellige slags græsstepper, savannen og den tempererede græssteppe. Forskellen er, at savannen findes i tropiske og subtropiske områder og den tempererede græssteppe i tempererede områder af klimabæltet.

Hvor findes græsstepper? Nordamerika, Ungarn, Ukraine.

Hvilke dyr og planter fra græsstepper kender du?
Dyr: zebraer Giraf, zebra, Leopard, tiger, løve, gazeller, flodheste, elefanter.
Planter: Dahlia blomst, vild porre

Hvordan er dyr og planter tilpasset på græsstepperne? Savannen er fyldt med store og små græsædere. Zebraer, gnuer, bøfler, gazeller og mange flere. Savannens græsædere konkurrerer ikke om føden, selvom de alle æder græs. De æder ikke græsset på samme måde. De bider græsset af i forskellig højde. Zebraen foretrækker højt, sejt græs. Den har nemlig meget skarpe fortænder. Gnuen æder knap så højt græs, og de fleste gazeller æder det korteste græs.

Hvilke dyr og planter findes på savannen? Der er mange rovdyr på savannen. De største er løver, geparder, leoparder og hyæner. Rovdyr jager forskellige dyr. Rovdyrene har hver deres niche. Det er ikke nemt for et rovdyr at fange sit bytte. Ofte lykkes det ikke. Mange rovdyr sulter ihjel. Det er antallet af byttedyr, som bestemmer, hvor mange rovdyr der er. Ikke omvendt. Planter på savannen

Hvad er erosion? Erosion er tab af jord. Når regndråber rammer jorden, frigør jorden partikler. I hvilken grad, det sker, afhænger af regndråbernes størrelse, og dens hastighed, hvormed de falder. De frigjorte jord partikler føres efterfølgende væk af overflade afstrømningen.

Hvad karakteriser en ørken, halvørknen steppe? Ørken er et landskab der får mindre end 250 mm nedbør årligt. Halvørken er en ørken hvor der er spredt plantevækst med en del kaktus. Steppe er et træløst landskab.

Hvilken betydning har det for planter og dyr at ørknen breder sig? Det har en stor betydning. Planterne dør og så har dyrene ikke noget at leve af og i en ørken er der meget lidt vand.

Hvad kan mennesket gøre for at forbygge økonomiområderne?
Hvad synes du vi skal gøre for at bremse spredningen af ørknen?

Løve
Et dyr der leve på savannen.
Fakta om løven: Vægt: Han: 150-250 kg. Hun: 120 -180 kg.
Levested: Mest typisk på savanne i Afrika.
Kønsmodenhed: 3-4 år
Drægtighed: 100-116 dage
Antal unger: 1-6 unger
Føde: Kødæder – primært større byttedyr som zebra, gnu, okse, antilope. Nedlægger også giraffer en gang imellem.
Levealder: I naturen: 16-20 år; i zoo op til 34 år
Løver adskiller sig fra alle andre kattedyr ved, at de lever i flokke. De centrale dyr i flokken er de voksne hunner, som opfostrer ungerne og jager byttedyr. Hannerne sørger for at gøre hunnerne drægtige og beskytte flokken mod andre hanner.
Hunnerne er nært beslægtede, for de er alle født i flokken, og forbliver i flokken til deres død. Hele flokken bestående af bedstemødre, tanter, søstre, døtre og niecer lever indenfor et territorium, som i størrelse afhænger af antallet af byttedyr. Flokkens voksne hanløver er normalt ikke i familie med hunløverne. De kan egentlig blot betragtes som gæster! Hannernes tid som mage og beskytter varer kun 2-3 år.
Ungerne i flokken har pletter. Det gør at de lettere kan skjule sig i græsset, når de voksne
Går på jagt.

 

Zebra
Zebraen lever i Afrika _
Den lever ofte på savanne, græssteppe, skovsavanne og i åben skov.
Den almindelige zebra lever i Afrika syd for Sahara. Den lever i det østlige, sydlige og sydvestlige Afrika. Den lever især på savanne, græssteppe, skovsavanne og i åben skov. Men man kan finde den på alle levesteder - dog ikke i ørken og skov. Zebraen lever altid i nærheden af vand, da den har behov for at drikke dagligt.

Græssletterne er domineret af græsser, urter eller lave buske. Her er der for lidt regn til, at der kan vokse træer. Samtidig er græssletterne fugtige nok til, at landskabet ikke bliver til ørken. Græssletterne er store, åbne levesteder med masser af planteføde til dyr som zebraen, der kan fordøje græs.

På savannen lever zebraen i et landskab, som domineres af græsser, urter og spredte træer. Klimaet på savannen er varmt og tropisk. Her er skiftevis tørtid og regntid.

På den afrikanske savanne lever zebraen sammen med mange store pattedyr. Her lever andre planteædere som gazeller, gnuer, bøfler, elefanter, giraffer, næsehorn og flodheste.

På savannen findes også rovdyr som sjakal, løve, gepard, hyæne og vild hund. Det er alle dyr, som jager og æder zebraer.
En han lever sammen med 4-6 hunner og deres føl.
Zebraen æder morgen, aften og om natten. Den hviler midt på dagen, hvor det er varmt.

Zebraen er et vigtigt byttedyr på savannen. Hannen forsvarer gruppen mod fjender som løver og hyæner. Et spark fra en zebra kan slå en plettet hyæne ihjel, men også zebraens bid kan være farligt.
Hvorfor har zebraen striber? Ingen ved præcis hvorfor. Man tror, at striberne forvirrer rovdyr. Når zebraerne græsser sammen i store flokke, opløser de mange striber formerne på dyrene. Det kan derfor være svært at se, hvor det enkelte dyr starter og slutter. Rovdyrene har svært ved at fokusere på et enkelt dyr, som de kan jage. Zebraerne kan også genkende hinanden på mønstret. Hver zebra har nemlig et helt unikt mønster af striber.
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. november 2010 af #nana (Slettet)

Græsstepper
Hvad er græsstepper? Græsstepper er stort åbent naturområde, hvor der vokser mange forskellige græsser, findes i varmere egne hvor der er for lidt nedbør til, at træer kan vokse. Nogle steder i verden findes der store åbne områder, hvor Græs er de dominerende planter(den dominerende vækst). Sådanne områder kaldes for græsstepper.
Hvilken slags græsstepper har man? Der er to forskellige slags græsstepper, savannen og den tempererede græssteppe fra sommer til vinter, og der falder ikke nær så meget regn som på savannen. På de tempererede græsstepper er der varmt om sommeren og koldt om vinteren.
Hvad karakteriserer savannen? En savanne er en tropisk græsslette med spredte, ofte tornede eller giftige træer. (ville bruge ord som miljø og/eller fauna)
Hvad er termitter? Termitter er vigtige for stofkredsløbet på savannen, fordi de omsætter dødt organisk materiale. Termitter er insekter ligesom alle myrer og nogle bier og gedehamse. Mange insekter lever sammen i store grupper, men hos de sociale insekter er individerne meget afhængige af hinanden. Hos sociale insekter arbejder individer af samme art sammen om at passe yngelen, og der er en arbejdsdeling, hvor ufrugtbare individer arbejder for frugtbare individer(det lyder desværre som om det hele er taget fra en anden tekst alt det her om ”sociale” dyr, kender dig ikke så hvis det virkelig er din egne ord skal du bare holde dig til det ;) ). Hos de sociale insekter Arbejder to generationer sammen i en del af deres levetid. Der findes omkring 2.000 arter af termitter. De fleste lever i troperne, og kun to arter findes i Sydeuropa. De termitter, som findes på den afrikanske savanne, bygger nogle meget høje termitboer. Der kan bo op mod flere hundrede tusinde termitter i et bo, og boet kan blive ret gammelt – nogle gange over 50 år. En ligning her omkring kunne pynte, termitters brutto forbrug og hvad vi så får ud af det, rød tråd til at termitter er vigtige for stofkredsløbet.
Hvad er forskellen på savanner og græsstepper? Forskellen på savanner og græsstepper er at der er to forskellige slags græsstepper, savannen og den tempererede græssteppe. Forskellen er, at savannen findes i tropiske og subtropiske områder og den tempererede græssteppe i tempererede områder af klimabæltet.
Hvor findes græsstepper? Nordamerika, Ungarn, Ukraine.
Hvilke dyr og planter fra græsstepper kender du?
Dyr: zebraer Giraf, zebra, Leopard, tiger, løve, gazeller, flodheste, elefanter.
Planter: Dahlia blomst, vild porre
Hvordan er dyr og planter tilpasset på græsstepperne? Savannen er fyldt med store og små græsædere (nej!, plante spisende, vegetarer osv.!), . Zebraer, gnuer, bøfler, gazeller og mange flere. Savannens græsædere konkurrerer ikke om føden, selvom de alle æder græs. De æder ikke græsset på samme måde. De bider græsset af i forskellig højde. Zebraen foretrækker højt, sejt græs. Den har nemlig meget skarpe fortænder. Gnuen æder knap så højt græs, og de fleste gazeller æder det korteste græs. Godt!
Hvilke dyr og planter findes på savannen? Der er mange rovdyr på savannen. De største er løver, geparder, leoparder og hyæner. Rovdyr jager forskellige dyr. Rovdyrene har hver deres niche. Det er ikke nemt for et rovdyr at fange sit bytte. Ofte lykkes det ikke. Mange rovdyr sulter ihjel. Det er antallet af byttedyr, som bestemmer, hvor mange rovdyr der er, ikke omvendt. Planter på savannen? Darwin, naturlig selektion. Kom glad kom frisk, det elsker biologi lærerne;)
Hvad er erosion? Erosion er tab af jord. Når regndråber rammer jorden, frigør jorden partikler. I hvilken grad, det sker, afhænger af regndråbernes størrelse, og dens hastighed, hvormed de falder. De frigjorte jord partikler føres efterfølgende væk af overflade afstrømningen.
Hvad karakteriser en ørken, halvørknen steppe? Ørken er et landskab der får mindre end 250 mm nedbør årligt. Halvørken er en ørken hvor der er spredt plantevækst med en del kaktus. Steppe er et træløst landskab. Fint!
Hvilken betydning har det for planter og dyr at ørknen breder sig? Det har en stor betydning. Planterne dør og så har dyrene ikke noget at leve af og i en ørken er der meget lidt vand. Uddyb!, det har kæmpe betydning flere og flere dyr vil blive indskrænket på mindre plads da de dyr der ikke er i stand til at leve i ørkenen må flytte deres grænser andetsteds, det vil indskrænke disse dyr på mindre plads og kræve større kamp om føden! Naturlig selektion.
Hvad kan mennesket gøre for at forbygge økonomiområderne??
Hvad synes du vi skal gøre for at bremse spredningen af ørknen??
Løve
Et dyr der lever på savannen.
Fakta om løven: Vægt: Han: 150-250 kg. Hun: 120 -180 kg.
Levested: Mest typisk på savanne i Afrika.?
Kønsmodenhed: 3-4 år
Drægtighed: 100-116 dage
Antal unger: 1-6 unger
Føde: Kødæder – primært større byttedyr som zebra, gnu, okse, antilope. Nedlægger også giraffer en gang imellem.
Levealder: I naturen: 16-20 år; i zoo op til 34 år
Løver adskiller sig fra alle andre kattedyr ved, at de lever i flokke. De centrale dyr i flokken er de voksne hunner, som opfostrer ungerne og jager byttedyr. Hannerne sørger for at gøre hunnerne drægtige og beskytte flokken mod andre hanner.
Hunnerne er nært beslægtede, for de er alle født i flokken, og forbliver i flokken til deres død. Hele flokken bestående af bedstemødre, tanter, søstre, døtre og niecer lever indenfor et territorium, som i størrelse afhænger af antallet af byttedyr. Flokkens voksne hanløver er normalt ikke i familie med hunløverne. De kan egentlig blot betragtes som gæster! Hannernes tid som mage og beskytter varer kun 2-3 år.
Ungerne i flokken har pletter. Det gør at de lettere kan skjule sig i græsset, når de voksne
Går på jagt. ?hvad havde det med noget at gøre at der lige kom alle mulige fakta om løver?
 


Skriv et svar til: Bioligi perfektionist

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.