Kemi

kemisk ligevægt hurtig spg.

21. januar 2011 af 333333 (Slettet)

a) I forsøg 1 findes ved ligevægt ved 700 grader følgende koncentrationer:

[SO2] = 9,0 * 10^-4M;
[NO2] = 1,0*10^-4M;
[SO3] = 3,0*10^-4M;
[NO]=2,7*10^-3M

Beregn ligevægtskonstanten Kc ved 700 grader

Den er 9

 b) I forsøg 2 haves følgende koncentrationer:
[SO2] = 1,0*10^-4M

[NO2] = 1,0*10^-4M

[SO3] = 5,0*10^-4M;

[NO]=5,0*10^-4M


Er reaktionen nået til ligevægt? – hvis nej, i hvilken retning går reaktionen?

resultatet bliver : den er ikke nået til ligevægt fordi den er 25 - dvs.nej

men spørgsmålet er hvad svarer jeg til dette spørgsmål: 

hvis nej, i hvilken retning går reaktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2011 af dnadan (Slettet)

Da 25>3(dine beregnede værdier) , dette betyder at der er for meget produkt(tæller i brøken), hvis denne bliver mindre nærmer reaktionen sig ligevægt. Derfor må reaktionen gå mod rektanterne.


Svar #2
22. januar 2011 af 333333 (Slettet)

Tak for hjælpen:) 

 jeg har svært ved at løse dette problem: 

[SO2] = 9,0* 10^-4M;
[NO2] = 9,0*10^-4M;
[SO3] = 0M;
[NO]= 0M

Bestem [SO2], [NO2], [SO3] og [NO] når ligevægten er indtrådt.

det er noget med at man skal bruge andengradsligning men kan ikke helt finde ud af det. 

nogen der kan hjælpe ? :) 


 


Skriv et svar til: kemisk ligevægt hurtig spg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.