Matematik

Bevisførelse

23. januar 2011 af GangstaGeek - Niveau: 10. klasse

 Hey forum.

Spørgsmålet lyder:

Bevis, at hyperblerne y=1/x og y=1/2x aldrig vil skære hinanden.

Og tak på forhånd

Christoffer


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2011 af SuneChr

Hvis (1 / x )  =  ( 1 / (2x) )  er  (2x) / x  =  1 . Så er 2 = 1 hvilket er falsk.  ( x forskellig fra 0)

Jeg ved ikke, hvor strengt beviset forlanges.


Svar #2
23. januar 2011 af GangstaGeek

 Tak for bekræftigelsen.

Det var også det tætteste jeg kunne komme på et bevis.

Hav en god nat.


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Eller

(1/x) = 1/(2x) ⇒ (1/x) - (1/2)·(1/x) = 0 ⇒ (1 - (1/2))·(1/x) = 0 ⇒ (1/2)·(1/x) = 0 ⇒ 1/x = 0 , som ikke har nogen løsning i reelle tal.

"Bekræftigelse" er nok analogiseret fra "berigtigelse"; men det er ikke et ord på dansk. "Bekræftelse" er det rette ord.


Svar #4
23. januar 2011 af GangstaGeek

 Tak.

Det havde jeg ingen anelse om.

Hav det godt.

Christoffer


Skriv et svar til: Bevisførelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.