Matematik

Reducering..hjælp plz

23. april 2014 af Katjubaki (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej :)
Kan ikke helt finde ud af denne opgave.
Svaret skal give 2a + 3, men kan simpelthen ikke få det til at passe.
Opgaven ser således ud: (a+2)^2 - (a+1)^2
Har prøvet, men kan ikke få den til at gå op :/
Nogen der kan forklare det på en måde..så det giver mening? Så Plz hjælp ??

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2014 af Popmepi (Slettet)

(a+2)^2-(a+1)^2 

= a^2+2a*2+2^2-(a^2+2a*1+1^2)

=a^2+2^2a+4-a^2-2a*1-1^2

=a^2+4a+4-a^2-2a-(1)

=a^2+4a+4-a^2-2a-1

= 0a^2 +(4-2)a+3

= 0 +2a+3

=2a+3


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2014 af hesch (Slettet)

( a + 2 )2 - ( a + 1 )2 =

a2 + 4 + 4a - ( a2 + 1 + 2a ) =

Lær: kvadratet på en toleddet størrelse . . . . .


Skriv et svar til: Reducering..hjælp plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.