Biologi

Østrogen, positiv/negativ feedback

09. juni 2014 af Student111 - Niveau: C-niveau

Østrogen har positiv negativ feedback på FSH - korrekt?
I min bog står der, at østrogen har positiv feedback på LH og det giver jo god nok mening i forhold til menstruationscyklus. 

Men jeg skal nu forklare, hvordan p-piller virker. De indeholder både østrogen og gestagen, det giver fint mening at østrogen har negativ feedback på FSH så folliklen ikke udvikles, men når det har positiv feedback på LH må det jo betyde, at det vil føre til ægløsning og ved brug af p-piller får man jo ikke ægløsning. 

HJÆLP - kan virkeligt ikke få det her til at give mening ! 

På forhånd, mange, mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2014 af Ossing (Slettet)

Østrogen har en negativ feedback på FHS og en positiv feedback på  LH. 

Mht P-piller har du ret i, at de både indeholder østrogen og gestagen (kunstigt fremstillet og opfører sig lidt ligesom progesteron). Disse 2 hormoner forhindrer ægløsning. På grund af den høje koncentration af de to hormoner, påvirker det hypothalamus og hypofysen. Hypothalamus er den nederste del af mellemhjernen som ligger nær hypofysen som danner hormoner. Denne påvirkning gør, at der kun afgives små mængder af FSH og LH (som begge er kønshormoner) fra hypofysen. Det betyder at folliklen ikke udvikles = ingen ægløsning. Gestagen som virker som progesteron ændrer slimen i livmoderen. 


Skriv et svar til: Østrogen, positiv/negativ feedback

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.