Matematik

afledte

28. juli 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skriver jeg et program der finder den afledte af et n'te grads polynomium


Svar #1
28. juli 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Og brug dette til at finde rødder i polynomier ved Newton Rapson metoden.   Jeg har prøvet mig lidt frem, men mangler at gøre det færdig. # Gæt x=g f=polynomium   tolerance=0.0001 count=0 while(abs(f)>tolerance) { f.afledt x=x-f/f.afledt polynomium count=count+1 } count

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juli 2014 af peter lind

Lav en vektor (array) med dimensionen n. Indlæs koefficienterne   c1, c2, c3, ...cn. i vektoren. gang c2 med 2, c3 med 3 ... cn med n. Du har nu koefficienterne til det afledte polynomiet i vektoren


Svar #3
31. juli 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

jo tak men hvad med Newton algoritmen


Skriv et svar til: afledte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.