Matematik

Reduktion- Hjælp

16. august 2014 af ksdkad - Niveau: C-niveau

Nogle søde sjæle som kan hjælpe med denne opgave? (a - b) · (a + 3b) - (a - 2b) · (a - 3b)? 

Facit er 7ab-9b^2, dog ved jeg ikke hvad mellemregning til facit er? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2014 af weasdzxcf (Slettet)

a^2+3ab-ba-3b^2-a^2+3ab+2ba-6b^2


Svar #2
16. august 2014 af ksdkad

WEASDZXCF, kan du ikke forklare trin for trin, hvordan du har regnet den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2014 af weasdzxcf (Slettet)

Alle bogstavnere skal ganges med hinanden i parenteserne, så først sige man a*a og det giver a^2 og så siger man a*3b, det giver 3ab osv. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

(a-b)*(a+3b) +(-a+2b)*(a-3b) = a^2+3ab-ba-3b^2-a^2+3ab+2ab-6b^2 = 7ab - 9b^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2014 af Soeffi

Hvis man tager den led for led:

(a - b)(a + 3b) = a(a + 3b) - b(a + 3b) = (a2 + a·3b) - (ba + b·3b) = a2 + 3ab - (ab + 3b2) = a2 + 3ab - ab - 3b2 = a2 + 2ab - 3b2.

(a - 2b)(a - 3b) = a2 - 3ab - (2b·a - 2b·3b) = a2 - 3ab - (2ab - 6b2) = a- 3ab - 2ab + 6b= a2 - 5ab + 6b2.

Første led minus andet giver: (a2 + 2ab - 3b2) - (a2 - 5ab + 6b2) = a+ 2ab - 3b2 - a2 + 5ab - 6b2 = a2 - a+ 2ab + 5ab - 3b2 - 6b27ab - 9b2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Problemet for trådstarter er vist, at vedkommende ikke forstår, hvordan man kan gange parenteser ind i hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

En alternativ fremgangsmåde

        (a - b) · (a + 3b) - (a - 2b) · (a - 3b) = (a - b) · (a + 3b) - (a - b) · (a - 3b) - (-b) · (a - 3b)

                                                                = (a - b) · (a + 3b -(a - 3b)) + b · (a - 3b)

                                                                = (a - b) · 6b + b · (a - b) + b · (-2b)

                                                                = (a - b) · (6b + b) - 2b2

                                                                = 7b·(a - b) - 2b2

                                                                = 7ab - 7b2 - 2b2

                                                                = 7ab - 9b2

                                                                = b · (7a - 9b)


Skriv et svar til: Reduktion- Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.