Kemi

Oxygenforbindelser

19. august 2014 af Chris2013 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og skal hjælpe en med kemi B eksamensspørgsmål. Jeg kan godt finde ud af selve kemien i det,  og det kan hun også selv, men problemet er bare, at vi ikke ved hvordan vi skal grine det an. Spørgsmålet lyder: se vedkæftet


Svar #1
20. august 2014 af Chris2013

Folkens, plzz??


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Som spørgsmålet antyder skal du/I forklare om egenskaber ved oxygenforbindelser, og hvad der er karakteristisk ved dem. I har fået opgivet en masse stikord, som I naturligvis skal bruge. Fortæl også elektronegativitetsforskellen hos oxygenforbindelser (deraf polaritet). Hvilke bindinger i oxygenforbindelser er karakteristisk for det pågældende stof`? Er oxygenforbindelser hydrofobe eller hydrofile? Hvordan påvirker dette opløseligheden, og hvordan påvirker dette produktionen af ny medicin (man skal jo sikre sig, at fx smertestillende medicin kan trænge igennem blod-hjerne-barrieren, og derfor skal der være en heldt præcis balance mellem hydrofile og hydrofobe grupper i stoffet.) Forsøgene har I naturligvis selv styr på. 


Svar #3
20. august 2014 af Chris2013

elektronegativitetsforskellen osv. har vi også tænkt på, men problemet er at han siger at vi skal tage udgangspunkt i forsøget " aldehyder og ketoner" i forsøget lavede vi 3 delforsøg, hvor vi skulle finde karakteristike ting for aldehyder og ketoner, og så fik vi udleveret et ukendt stof som vi skulle finde ud af om det var aldehyd eller keton, og vi kom frem til at det var en aromatisk aldehyd. Vi har ret svært at forbinde det her forsøg til oxygenforbindelser, andet end at aldehyder og ketoner er oxygenforbindelser. Vi har forstået rigtigt at det er oxygenforbindelser lige så snart der er et oxygen med. Og tak for din hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Nu har I selv konkluderet, at aldehyder og ketoner er oxygenforbindelser. Nu er der jo ekstrem meget stof, I kan tage fat på: 

Hvilke fysiske egenskaber har aldehyder og ketoner? Hvilke reaktioner indgår aldehyder og ketoner i? Hvor og hvordan foregår reaktionerne (opskriv afstemte reaktionsskemaer). Kom endvidere ind på, om ketoner og aldehyder spiller en rolle for pattedyr (for store mængder af ketoner i menneskets plasma kan føre til såkaldt acidose også kendt som syreforgiftning). Dette er blot nogle af de faglige perspektiver, I kan tage fat på i den forbindelse.


Skriv et svar til: Oxygenforbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.