Matematik

Kvadratsætninger

21. august 2014 af uddannelseervigtigt - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Vi er lige begyndt på et nyt emne og jeg har ikke helt forstået det. Vi har nogle regnestykker for til i morgen, men jeg sidder lidt fast. 

Kan jeg starte med at få hjælp til denne, og evt. en enkelt forklaring? 
(2a + b)2 = ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2014 af PeterValberg

"kvadratet på en to-leddet størrelses sum er lig med kvadratet på det første led
 plus kvadratet på den andet led plus det dobbelte produkt
"

(a+b)^2=(a+b)(a+b)=a^2+b^2+2ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

Link til de tre kvadratsætninger:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/tal-og-regnearter/kvadratsatningerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2014 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
21. august 2014 af uddannelseervigtigt

Vil det så sige;

(2a + b)2 = (2a + b) ( 2a + b) = 2a2 + b2 + 2ab 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. august 2014 af PeterValberg

næsten:

(2a+b)^2=(2a+b)(2a+b)=(2a)^2+b^2+2\cdot(2a)\cdot b=4a^2+b^2+4ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
21. august 2014 af uddannelseervigtigt

Tusinde tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2014 af PeterValberg

Det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
21. august 2014 af uddannelseervigtigt

Nu sidder jeg fast i endnu en...

(7a + 3b) (7a - 3b)
=
49a2 - 21ab * 21ab + 9b2

er jeg på rette vej? eller gør jer noget forkert? (hvilket jeg fornemmer lidt....)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2014 af PeterValberg

"to tals sum multipliceret med de samme to tals differens er lig med
 kvadratet på første led minus kvadratet på det andet led..."

(a+b)(a-b)=a^2-ab+ab-b^2=a^2-b^2

så du skulle gerne ende med:    49a2 - 9b2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
26. august 2014 af uddannelseervigtigt

Tusinde tak!


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.