Matematik

Median af en trekant

21. august 2014 af nielsjulemand (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en trekant hvor a=5 b=12 c=9 og vinkel A er 22,19 grader

Jeg skal nu finde længden af medianen fra B, hvordan gør jeg dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2014 af peter lind

Kald skæringen af medianen med siden b for M. Se på trekant ABM Du kender siderne AB og AM samt vinkel A. Brug cosinusrelationerne på det


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2014 af mathon


til kontrol af din mb-beregning

                                \small m_b=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{2\left (a^2+c^2 \right )^2-b^2}=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{2\left (5^2+9^2 \right )^2-12^2}


Skriv et svar til: Median af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.