Matematik

Målestoksforhold

28. august 2014 af Mat4123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle.

Har lidt vanskeligheder med følgende opgave angående målestoksforhold:

I virkeligheden er strækningen på kortet 42 meter

Hvor lang er strækningen på kortet?

Med vedhæft fil (billede)

____________

Set følgende formel:

Virkelighed til tegning

Længde = (mål i virkeligheden * tegning) / virkelighed

Og får

Længde = (42*1) / 600 = 0,07

Men er det rigtigt, eller hvad gør jeg forkert?

Vedhæftet fil: Målestoksforhold.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

På kortet er strækninger så 600 gange mindre end de er i virkeligheden. Din udregning er korrekt, men du skal medtage enheder. Strækningen i virkeligheden er 42 m , så strækningen på kortet er 0,07 m , som du så kan omregne til for eksempel cm .


Svar #2
28. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Tak for dit svar andersen :)


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.