Matematik

Gennemsnitshastighed

30. august 2014 af Mat4123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Den hurtigste løber på distancen 5 km var Camilla. Hun løb på 18 minutter og 45 sekunder. Med hvilken hastighed løb Camilla (angiv i km/t). 

Her menes i gennemsnit, ik?

Med formel for at beregne har jeg

\frac{d}{t}

; hvor d=distancen, t=tid

Men jeg skal angive det i km/t og derfor må nødt at omregne 18 minutter og 45 sekunder til timer. Hvordan gør jeg det


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2014 af peter lind

Omregn først til minutter, hvor du bruger at 1 minut = 60 sekunder. Omregn dernæst minutter til timer ved at bruge at 1 time = 60 minutter


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2014 af PeterValberg

du kan jo regne det om til sekunder og dividere med 3600 (det antal sekunder, der er på en time)

18\,min\,45\,sek=\frac{18\cdot 60+45}{3600}\,time

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

#1

18 minutter = 1080 sekunder = 0,18 timer

45 sekunder = 0,45 minutter = 0,045 timer

Hvad sætter jeg så ind i formelen 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. august 2014 af peter lind

Nej 1 minut = 60 sek   <=> 1 sek = 1/60 min tilsvarende gælder for timer minutter


Svar #5
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Ja men for at finde uf hvad 18 minutter svarer til sekunder og timer skal jeg så ikke hhv. gange med 60 og dividere med 100

tilsvarnde med de 45 sekunder til minutter og timer.

Kan du hjælpe mig med hvad jeg sætte ind i formelen

\frac{d}{t}


Svar #6
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

#2

= 0,312 time

\frac{5km}{0,312t}=16,025 km/t

??


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. august 2014 af peter lind

Hvorfor skal du gange med 100 ?

45 sekunder = 45/60 sekunder = 0,75 minut

18 minutter + 0,75 minu = 18,75 minut

18,75 minut = 18,75/60 timer


Svar #8
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Tak #7 dit svar gjorde det meget nemmere for at forstå :)


Skriv et svar til: Gennemsnitshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.