Matematik

Algebra

30. august 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er der nogen der vil hjælpe mig med at regne den her opgave ud?? : (a-2) (a+3)=

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2014 af SuneChr

Første led i første parentes gange første led i anden parentes +
Første led i første parentes gange andet led i anden parentes +
Andet led i første parentes gange første led i anden parentes  +
Andet led i første parentes gange andet led i anden parentes  +
Man erindrer, at (- 2)·a = - 2a    og    (- 2)·3 = - 6


Svar #2
30. august 2014 af HFNU (Slettet)

En der måske også vil hjælpe mig med det her stykke; (a-2)^2 ??? Er begyndt på den og har fået a^2+ 4 men så går jeg i stå. Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2014 af SuneChr

Benyt en af kvadratsætningerne
(a - b)2 = a2 + b2 - 2ab


Svar #4
30. august 2014 af HFNU (Slettet)

Ok til det første kan godt se hvad du mener, men i facit så der a^2+a -6. Er -2a-6 det samme??

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

#4

Nej


Svar #6
30. august 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg forstår ikke 2.kvadratsætning :(a-b)^2= a^2+b^2??? Hvorfor plusser man når der står - i parentesen mlm a og b? Nogle der vil forklarer mig det lidt mere. Har selv siddet længe og prøvet at forstå det:(

Svar #7
30. august 2014 af HFNU (Slettet)

Ok men så tror jeg ikke helt jeg er med på det jeg har fået hjælp til;) i det første stykke desværre. Man siger vel a i første parents *a i andet parents =a^2 også har jeg sagt +(a+3)= +a også til sidst -2*+3=-6. A^2+a-6. Lille a mener jeg:). Er det så forkert forstået?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

#6

Husk, at

(+)*(+) = +

(+)*(-)=-

(-)*(+)=-

(-)*(-)=+


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab

Bevis

a*a = a^2

(-b) * (-b) = b^2

a * (-b) = -ab

(-b) * a = -ab

= a^2 + b^2 - 2ab


Svar #10
30. august 2014 af HFNU (Slettet)

Ja men det giver ikke helt et svar på hvorfor (a-b)^2= a^2+ b2. Står der ikke i første parentes +a*-b hvordan kan det give a^2+b^2?? For +*- er der ikke lig med - . Jeg er virkelig forvirret . Håber der er nogen som kan svarer

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

#10

Jo (+) * (-) giver -

Læs #8

(a-b)^2 betyder at du har udtykket 2 gange

dvs.

(a-b)^2 = (a-b) * (a-b)


Svar #12
30. august 2014 af HFNU (Slettet)

Ja tak det er virkelig pænt af dig at hjælpe så meget. jeg forstår det godt nu:) tak. Men ved bare ikke hvordan jeg skal regne det andet stykke ud. ( a -2)^2 = jeg har fået a^2+ 4 men hvordan kan man regne det sidste?? Vil du hjælpe med det også?

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Jeg vil til hver en tid hjælpe :)

Du har

(a-2)^2 = (a-2) * (a-2)

a*a = a^2

(-2) * (-2) = 4

(-2)*a = -2a

a*(-2) = -2a

-2a - 2a = - 4a

Reducér

a^2 + 4 - 4a

a^2 * a = a^3 

fordi

a^n * a^m = a^{n+m}


Svar #14
30. august 2014 af HFNU (Slettet)

Har nu fundet svaret til opgave to mangler svar til denne opgave? Hvis der er nogen der gider:) vil det betyde meget. ( 3+b)^2?? Jeg ved det skal give 9 til at starte med... Men hvordan ? Tak

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Da skal du så benytte (a+b)^2 = a^2 + b^2 = 2ab

(3+b)^2

3*3 = 9

b*b = b^2

3*b = 3b

b*3 = 3b

9 + b^2 + 6b


Svar #16
30. august 2014 af HFNU (Slettet)

Tak - jeg har virkelig svært ved det her så :) jeg er virkelig taknemmelig. Jeg forstår igen ikke det sidste du skriver i den opgave hvor du forklarer;)) hvordan kan a^2* a give lig med 3??? + du bare 2 med a så det giver a^3?.

Brugbart svar (0)

Svar #17
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

#14

Står der at facit er a^3 i bogen til forrige opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

#16

Potensregneregel

a^n + a^m = a^{n+m}

a = a^1


Svar #19
30. august 2014 af HFNU (Slettet)

Nej der står (a-2)^2= a^2+4-4a. Men jeg kan lige se at jeg mangler at læse lidt mere i dit svar. :)

Svar #20
30. august 2014 af HFNU (Slettet)

Tror jeg forstår potensregne reglen, men tror det er svært at huske at bruge den:))

Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 66 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.