Matematik

Fakultet

08. september 2014 af martin6 - Niveau: 7. klasse

Er der en der kan fortælle hvad fakultet er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

For et naturligt tal n defineres n! som produktet af alle de hele tal fra 1 op til og med n:

        1! = 1
        2! = 2·1 = 2
        3! = 3·2·1 = 6
        4! = 4·3·2·1 = 24
        5! = 5·4·3·2·1 = 120
      osv.

Man bemærker, at     (n+1)! = (n+1) · n! .


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

n{\color{red} !} = n\cdot n\cdot n\cdot n...

I overstående er n mulitipliceret med sig n gange.

Symbolet markeret med rødt er fakultet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Se #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

#0

Se bort fra mit svar. (#2) 
Se #1 i stedet for.


Skriv et svar til: Fakultet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.