Matematik

hjælp til andengradspolynomier

17. september 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen, der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave? Jeg kan egentlig godt finde ud af opgaven, men jeg er bare elendig til at skrive i intervalform..

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så vis dine egne resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2014 af mathon

d er diskriminanten
                                 d = b2 - 4ac = (-2)2 - 4·(-1)·c = 4 + 4c = 4(1+c)

                  ingen rødder      d < 0 :           4(1+c) < 0      

                  én rod                d = 0 :           4(1+c) = 0

                  to rødder            d > 0 :           4(1+c) > 0
              


Svar #3
17. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

Her er den :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

I det midterste tilfælde, hvor man løser ligningen 4 + 4c = 0 vil man skrive, at c = -1 eller c ∈ [-1;-1] = {-1} .

De øvrige intervaller er skrevet korrekt.


Svar #5
17. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

okay, mange tak :)


Svar #6
17. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

men hvad med resultaterne? er de korrekte?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det fremgår vel af svaret i #4.


Svar #8
17. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

ja, det gør det


Skriv et svar til: hjælp til andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.