Matematik

Enheder

17. september 2014 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har et resultat, der er angivet i:

4394,61 N/(mm·√(mm)), hvor N er newton og mm er millimeter.

Hvordan kan jeg lave enheden om til N/(mm)2 ·√(m)? Er det muligt?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det er da muligt. Gang med 1 = √(mm) / √(mm) , så er enheden N/(mm)2 · √(mm) , og benyt så, at

        1 √(mm) = 1 · √(10-3 m) = (1/√(1000)) √(m) .

Din nuværende talværdi skal altså divideres med √1000 = 10·√10 ≈ 31,62 .

(Hvor lang er 1 kvadratrodsmeter?)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af hesch (Slettet)

#0: Hvis man nu ser bort fra disse mm, vil du have ligningen:

N/(m*√m) = N/(m2*√m)   =>           ( divider med N/√m på begge sider )

m = m2

Så det kan man ikke.

Eller jo, har jeg selv indsat uautoriserede paranteser ?  Så kan du godt, enhedsmæssigt. Men læs #1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det står der ikke i #0. Der står

        N/(mm·√(mm)) = k · N/(mm)2 · √(m)

Der er balance i enhederne, og spørgsmålet går på at finde talværdien af omregningsfaktoren k.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2014 af hesch (Slettet)

#3: Jeg har set det    :)


Svar #5
18. september 2014 af Haxxeren

#1

Tak for det. Det giver det rigtige resultat nu.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2014 af hesch (Slettet)

#1: Kom igen: Hvor lang er en √m ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2014 af SuneChr

# 6
En ikke-heltallig fraktal dimension?

(Billede:  Den Store Danske Encyklopædi)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2014 af hesch (Slettet)

#7:   Aha, ny enhed:   1 √m = 1 Ma      ( udtales "Mantelbrot" ).


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.