Matematik

Polynomier

18. september 2014 af Dani95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? 

En andengradspolynomium har rødderne -2 og 6, desuden gælder at parablens toppunkt ligger i punkten (2,4). Bestem andengradspolynomium forskrift. 

På forhånd tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af PeterValberg

kendes rødderne r1 og r2, kan et andengradspolynomium faktoriseres som:

f(x) = a(x - r1)(x - r2)

Indsæt de kendte rødder (med fortegn) samt koordinaterne for toppunktet og bestem a
du kan derefter reducere ovenstående (med de kendte værdier indsat) og få forskriften
på formen f(x) = ax2 + bx + c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af mathon

 y = ax2 + bx + c = a(x+2)(x-6)        gennem (2,4)

 4 = a(2+2)(2-6)               hvoraf a beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af mathon

                    ax2 + bx + c = a·(x2-4x-12)


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.