Matematik

HJÆLP!!!

21. september 2014 af miljoi - Niveau: C-niveau

Grafen for en lineær funktion f går gennem punkterne (0, 5) og (4, 7).
a) Undersøg, om grafen for f går gennem punktet (30, 19)

- jeg ved, at jeg skal finde hældningskoefficenten i de punkter, men hvordan, er helt lost??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af SuneChr

Hældningskoefficienten er
a  =  (7 - 5) / (4 - 0)
b er skæring med y-aksen, så b = 5
Opstil nu
y  =  f (x)  =  ax + b
og undersøg, om (30 ; 19) ligger på linjen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af MarieFab (Slettet)

y = ax + b 

[a= \frac{7-5}{4-0} = 0,5]

b = 5

--------------

Så indsættes og isoleres med punktet (30, 19), hvor 30 er x og 19 er y.

y = ax + b 

y = 0,5*30 + 5 = 20

y = 20

Det samme gør man for x, som er 19

0,5x + 5 = 19

0,5x = 19-5

x = 14/ 0,5

x = 28

Grafen f går ikke igennem (30, 19) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.

Hvis punktet R(30 , 19) ligger på linien bestemt ved de to punkter P(0 , 5) og Q(4 , 7) , vil hældningskoefficienten bestemt ud fra punkterne P og Q være lig med hældningskoefficienten bestemt ud fra punkterne P og R.

Punkterne P og Q : a1 = (7-5) / (4 - 0) = 2/4 = 1/2

Punkterne P og R:  a2 = (19 - 5) / (30 - 0) = 14/30 = 7/15 ≠ 1/2 .

Da a2 ≠ a1 , ligger R ikke på linien gennem P og Q.


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.