Matematik

Differentielkvotient

21. september 2014 af Gymgy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal finde den aflede af

f(x)=ln(x2 + 4)e^-3x

men kan simpelthen ikke finde ud af det. 

Håber på hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af peter lind

Mener du e-3x*ln(x2+4) ?

Der skal du først bruge produktreglen med de de 2 funktioner e-3x og ln(x2+4) og dernæst reglem om differentiation af sammensat funktion


Svar #2
21. september 2014 af Gymgy (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, kan du uddybe det? Er der forskel på det vi to skrive?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af peter lind

ja det er der. x2 betyder enten x*2 eller x2.

e^-3x betyder x*e-3

Når du skriver som du gør bliver jeg også i tvivl om det skal være  ln(  e-3x(x2+1) ). Den del er korrekt skrevet, men når du har fejl andet sted kommer jeg i tvivl


Svar #4
21. september 2014 af Gymgy (Slettet)

Det præcise er

f(x) = ln(x2+4) * e-3x

Og tak for at du gider bruge tid på det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2014 af LeonhardEuler

Benyt produktreglen og reglen for sammensatte funktioner ( skal benyttes på ln(x2 + 4)  )


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2014 af LeonhardEuler

Resulterende

f(x) =g(x)\cdot h(x)= g(x)\cdot p(q(x))        

f'(x) = \left (g(x)\cdot p(q(x)) \right )'=g'(x)\cdot p(q(x)+g(x) \cdot (p(q(x))'

            = g'(x)\cdot p(q(x)+g(x) \cdot p'(q(x))\cdot q'(x)


Skriv et svar til: Differentielkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.