Matematik

differentialregning

19. oktober 2014 af modesjov (Slettet) - Niveau: B-niveau

har et problem med at løse denne opgave, hvor man skal bestemme uden hjælpemidler en ligning for tangenten til grafen for f(x)

f(X)= 2x^2- 5 P(2.3)

har virkelig brug for hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2014 af mathon

            Differentier først:

                                    f{\, }'(x)=?

   Tangentligning:
                                    y=f{\, }'(x_o)\cdot x+b      gennem   P(2,3)

                                    3=f{\, }'(2)\cdot 2+\mathbf{\color{Red} b}


Svar #2
19. oktober 2014 af modesjov (Slettet)

er f´(x)=4 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2014 af mathon

                                      f{\, }'(x)=4x


Svar #4
19. oktober 2014 af modesjov (Slettet)

som man så indsætter i b eller er jeg helt forkert på den? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2014 af mathon

                                   f{\, }'(2)=?


Svar #6
19. oktober 2014 af modesjov (Slettet)

forstår ikke helt det med f`(2)=?


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. oktober 2014 af mathon

når x-værdien i f{\, }'(x)=4x er 2.


Svar #8
19. oktober 2014 af modesjov (Slettet)

okay skal man så skrive  3=f´(2)*2+4x   ????


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. oktober 2014 af mathon

                                   f{\, }'(2)=4\cdot 2


Svar #10
19. oktober 2014 af modesjov (Slettet)

okay så den er 8 og hvor skal man så putte det tal hen?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. oktober 2014 af mathon

                                    3=8\cdot 2+\mathbf{\color{Red} b}


Svar #12
19. oktober 2014 af modesjov (Slettet)

men vi kender jo ikke b? 


Brugbart svar (1)

Svar #13
19. oktober 2014 af mathon

Du beregner b
ved at løse ligningen

                                    3=8\cdot 2+\mathbf{\color{Red} b}
                                         


Svar #14
19. oktober 2014 af modesjov (Slettet)

forstår desværre ikke :(


Brugbart svar (1)

Svar #15
19. oktober 2014 af mathon

                                     \mathbf {\color{Red} b}=3-16=-13

Tangentligning:
                                    y=f{\, }'(2)\cdot x+b
                                    y=8\cdot x-13


Svar #16
19. oktober 2014 af modesjov (Slettet)

tusind tak har fundet frem til ligningen nu :)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.