Matematik

differentialregning

21. oktober 2014 af Dissse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal - uden hjælpemidler finde tangenten til f(x)=x^2-5x+4+2ln(x) i punktet p(3,(f(3))

Jeg skal differentiere ligninger - og får at f'(x)=2x-5+2*1/x . f'(3)=6-5+0,66=1,66

og f(3)=3^2-5*3+2ln(3)=-3,80

Y=f'(3)(x-3)+f(3)=Y=1,66x-4,98-3,80

y=1,66x-8,78

ER DET RIGTIGT ?? Jeg er meget i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2014 af mathon


skriv
         f{\, }'(3)=\frac{5}{3}

tangentligning i (3,f(3)):

         y=\frac{5}{3}x\cdot (x-3))+(3)^2-5\cdot 3+4+2\cdot \ln(3)=

         y=\frac{5}{3}x+\left ( 2\ln(3)-7 \right )\left (\approx 1,66667x-4,80278 \right )

hvor du undlader den sidste parentes.


Svar #2
22. oktober 2014 af Dissse (Slettet)

Jeg forstår ikke hvor de (3)^2 i midterste linje kommer fra.

jeg er med på at 5/3x er f'(3) og at  -5*3+4+2ln(3) er f(3).

mvh Dissse


Svar #3
22. oktober 2014 af Dissse (Slettet)

Har set det - det er self. x^2. beklager


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.