Matematik

opstil en model

23. oktober 2014 af o0MBA0o (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej er der en der kan hjælpe med denne opg.

En søn låner 5.000 kr. af sine forældre. De aftaler, at der ikke skal betales renter. Sønnen kan selv vælge, hvor lang tid han vil være om at tilbagebetale lånet.

Opstil en model for situationen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af denlumske (Slettet)

Hmm altså du kan jo sige han vil betale 1 % af beløbet tilbage hver måned.. så er modellen

5000*0,99=den mængde han betaler for en måned 

Eller du kan tage x med og stadig sige at han betaler 1 % af beløbet tilbage, her x betegnes som antal måneder

5000*0,99^x=Mængde han har betalt af indtil videre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2014 af SuneChr

Er aftalen dén, at sønnen skal betale et lige stort beløb y hver måned, indtil lånet er betalt færdigt, har vi
x·y = 5000    hvor x er antal måneder og y er ydelsen pr. måned
Funktionen kan da hedde
y = 5000/x    eller
x = 5000/y


Skriv et svar til: opstil en model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.