Fysik

HJÆLP fysik c. mekanisk energi

26. oktober 2014 af ayelmao (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen søde mennesker der kan hjælpe? :-)

Anders beslutter sig for at bestemme nyttevirkningen. Han hælder 0,8 L vand med temperaturen 12,6 C i kasserollen og tænder for komfuret, som han har sluttet til en elmåler. Når vandet har nået 99,2 C, viser elmåleren 0,1125 kWh.
b. Omregn forbruget af elektrisk energi til kJ.
c. Bestem nyttevirkningen ved opvarmningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af peter lind

Det er altså elektrisk og varmeenrgi, der er tale om.

Du må også have opvarmningstiden t for at besvare opgaven

Brug at effekt*tid = leveret energi

Brug Q=m*c*ΔT  er den energi, der er brugt til opvarmningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Qforbrugt = 0,1125 kWh = 0,1125 kW * 60 * 60 s = 405 kJ  (da W = J/s )

Beregn så den udnyttede energi som

Qudnyttet = m*c*ΔT

og find nyttevirkningen som

η = Qudnyttet/Qforbrugt


Skriv et svar til: HJÆLP fysik c. mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.