Matematik

Andengradspolynomier

19. november 2014 af burakyandim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået et spørgsmål der hedder.. Difiner Diskriminanten og så skal jeg også give et eksempel???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

For et 2.-gradspolynomium   p(x) = ax2 + bx + c  defineres diskriminanten som   d = b2 - 4ac .


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

For d > 0 får du, x = (- b ± √d) / (2a) ⇒ 2 rødder

For d = 0 får du så, x = (- b) / (2a) ⇒ 1 rod

For d < 0 får du, x ∈ ∅ ⇒ ingen rødder


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2014 af LeonhardEuler

Koburg85, pas på med implikationstegnene. 

Hvis d > 0 ⇔ 2 reelle rødder, som er angivet ved x = (- b ± √d) / (2a) 

Hvis d = 0 ⇔ 1 reel rod, som er angivet ved x = (- b) / (2a)

Hvis d < 0 ⇔ ingen reelle rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#3

Hvorfor må jeg ikke bruge implikationstegnet, fortæller det ikke "det medfører" ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

#3

Jeg vil gerne have en forklaring på, hvorfor jeg skal passe på med implikationstegnene.


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.