Matematik

Finans

21. november 2014 af Bahja001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Gerne hjælp tak

en låntager låner 1000kr i 14 dage,han betaler 350 kr i rente plus en sms til 20kr.

1/ beregne den daglige renteprocent som den betalinge svare til?

for matematisk intresserede kan ÅOP(årlige omkostninger i procent) i runde tal beregnes således:

(1,0238 opløftet i 365.potens-1)x100=535.000procent

2/ Gør red for at ÅOP kan beregnespå denne måde?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den daglige rentesats rd kan beregnes ved

        (1 + rd)14 = (1000+350+20)/1000

Men    1,0238365 - 1   er ikke lig med 5,35 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2014 af SuneChr

Hvis låntageren, i løbet af året, kun optager det ene lån, stort kr. 1000,- og tilbagebetaler lånet med rente og rentes rente plus omkostning for sms på 14. dagen efter lånets oprettelse, er det lidt hen i skoven at tale om ÅOP. At opløfte i 365. potens synes ikke at være rigtigt. De reelle omkostninger er jo "kun" kr. 370,- 


Svar #3
24. november 2014 af Bahja001 (Slettet)

ved ikke om det passer

ved brug af renter formlen finder jeg at:

r= slutkapital/start kapital^1/14-1 =2,27 procent


Skriv et svar til: Finans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.