Kemi

Idealgasligning

23. november 2014 af Ukendt81 (Slettet) - Niveau: C-niveau

volumen af en gas ved 20 grader og 101 kPa kan beregnes på en nem måde, hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2014 af kjsahdsh (Slettet)

Med ligningen:

P*V=n*R*T, hvor P er tykket, V er volumen n er stofmængden R er gaskonstanten og T er temperaturen i Kelvin


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

p*V = n*R*T   <=>

V/n = R*T/p

V/n = 8,314 L*kPa/(K*mol) * 293K / 101 kPa ~ 24 L/mol

Så svaret på opgaven er måske, at man skal skrive sig bag øret, at 1 mol af en gas ved stuetemperatur og atmosfæretryk fylder 24 L. Eller hvad?


Svar #3
23. november 2014 af Ukendt81 (Slettet)

#2

p*V = n*R*T   <=>

V/n = R*T/p

V/n = 8,314 L*kPa/(K*mol) * 293K / 101 kPa ~ 24 L/mol

Så svaret på opgaven er måske, at man skal skrive sig bag øret, at 1 mol af en gas ved stuetemperatur og atmosfæretryk fylder 24 L. Eller hvad?

Det kunne meget vel være det som opgaven søger at indprinte ja :-) Tak


Skriv et svar til: Idealgasligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.