Matematik

1/X

23. november 2014 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem ved hjælp af 3-trinsreglen f'(x0) når:

2. f(x) = 1/X og x0 = 2

Jeg har fået at :
f(2+h) = 1/(2+h)-1/2

Men nu sidder jeg lidt fast og håber, at der er en der kan hjælpe mig videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2014 af LeonhardEuler

Opstil differenskvotienten.

\frac{f(2+h)-f(2)}{h}=


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2014 af mathon

1. trin

                 \frac{1}{2+h}-\frac{1}{2}=\frac{2-(2+h)}{2(2+h)}=\frac{-1}{2(2+h)}\cdot h

2. trin

                 \frac{\frac{-1}{2(2+h)}\cdot h}{h}=\frac{-1}{2(2+h)}

3.trin
                \underset{h \to 0}{\lim} \;\frac{-1}{2(2+h)}=f{\, }'(2)=\frac{-1}{2(2+0)}=\frac{-1}{4}

                


Skriv et svar til: 1/X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.