Matematik

substitutionsmetoden

25. november 2014 af majsingym (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med at bruge substitutionsmetoden på disse to formler.
f'(2)=3a*2^2+2*b*2
og
f'(2)=a*12+b*4=0

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2014 af mathon

Det er en og samme formel, hvor den nederste blot er en reduceret form af den øverste.


Svar #2
25. november 2014 af majsingym (Slettet)

Hov, det kan jeg da godt se nu! 
Den anden formel var 2=a*2^3+b*2^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2014 af mathon

     I:  3a + b = 0
    II:  -2a - b = -(1/2)                 adder I og II

         a = -(1/2)                         som indsat i  I:  3a + b = 0 
giver
         3·(-1/2) + b = 0

         b = 3/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2014 af mathon

substitutionsmetoden
   I:  3a + b = 0 <=> b = -3a
  II:  2a + b = 1/2
       2a + (-3a) = 1/2
       -a = 1/2
        a = -(1/2)         som indsat i  b = -3a
giver
        b = -3·(-(1/2)) = 3/2

        
      

           


Svar #5
27. november 2014 af majsingym (Slettet)

Hvad mener du med l og ll?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2014 af mathon

   I: 12a + 4b = 0
   I: 8a + 4b = 2                 reduceret til

   I: 3a + b = 0
   I: 2a + b = 1/2


Skriv et svar til: substitutionsmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.