Matematik

e^-x

09. december 2014 af elissa92 - Niveau: A-niveau

Hej. Håber, jeg kan få lidt hjælp :)

Jeg prøver at solve t, men det går lidt galt.

2,3 = 11,6 *e-0,346*t

Jeg gør det på følgende måde:

ln(2,3) = ln (11,6) * (-0,346*t)

0,83 = 2,45 * (-0,346t)

0,83 = -0,8477 t

t = -0,98

Og det er forkert, for facit siger t = 4,7


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2014 af mathon

      2,3=11,6\cdot e^{-0,346\cdot t}

      e^{0,346\cdot t}=\frac{11,6}{2,3}

      0,346\cdot t=\ln\left (\frac{11,6}{2,3} \right )

      t=\frac{\ln\left ( \frac{11,6}{2,3} \right )}{0,346}


Svar #2
09. december 2014 af elissa92

Så når du flytter e-0,346 på den anden side af lighedstegnet, så skifter den fortegn?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2014 af Soeffi

#1

2,3=11,6\cdot e^{-0,346\cdot t}

\frac{2,3}{11,6}=e^{-0,346\cdot t}

\frac{11,6}{2,3}=\frac{1}{e^{-0,346\cdot t}}

\frac{11,6}{2,3}=e^{0,346\cdot t}

e^{0,346\cdot t}=\frac{11,6}{2,3}

0,346\cdot t=\ln\left (\frac{11,6}{2,3} \right )

t=\frac{\ln\left ( \frac{11,6}{2,3} \right )}{0,346}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2014 af mathon

Reciprokværdien skifter potenseksponentfortegn.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. august 2015 af Soeffi

CAS løsning. Husk at ex skal skrives exp(x), og at punktum skal bruges som decimalpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. august 2015 af Stats

De hedder iøvrigt ikke at Solve på dansk
- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: e^-x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.