Fysik

Fysik-C gitterliningen

14. december 2014 af manna1998 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med at svare på det her spørgsmål. Jeg er helt lost.. :(

" Vil et gitter med en lille afstand mellem gitterlinjerne have ordensprikkerne tættere på hinanden end et gitter med stor afstand mellem gitterlinjerne? Hvorfor (brug gitterligningen i dit argument)? "


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt gitterligningen

        sin(θn) = nλ/d

Hvis gitterlinierne er tættere på hinanden, bliver afstanden d mellem to linier mindre. Når der divideres med noget mindre, bliver resultatet større.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2014 af Heptan

Hvad er forskellen på gitterligningen og braggs lov? Hvorfor er der et 2-tal med i braggs lov?


Svar #3
14. december 2014 af manna1998 (Slettet)

tusinde tak svar#1

svar#2 Jamen hvorfor er der lige præcis et 2-tal med ? - Ellers tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. december 2014 af mathon

#3
       Vejforskellen mellem en reflekteret lysstråle fra krystaloverfladen og en lysstråle reflekteret fra næste
       atomlag i krystallen er vejen d\cdot \sin(\theta ) ned fra overfladen og samme vej d\cdot \sin(\theta ) tilbage til overfladen
       i alt
                                           2d\cdot \sin(\theta )     når d er lagtykkelsen og \varphi er den indfaldende lysstråles
                                                                  vinkel med krystaloverfladen

       Konstruktiv interferens opstår, hvor denne vejforskel er
       et helt antal bølgelængder,
       dvs netop når:
                                           2d\cdot \sin(\theta )=n\cdot \lambda\; \; \; \; \; \; n\in \mathbb{N}

                                  


      


Skriv et svar til: Fysik-C gitterliningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.