Matematik

Blækregning

22. december 2014 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle derude der kan bestemme en ligning for tangenten til grafen i punktet P(3, f (3))

med denne funktion: f(x) = x3-4x2-11x+30

Har flere opgaver hvor jeg skal bestemme det samme, men problemet er, at jeg ikke ved hvordan man gør, så er der nogle der kan løse denne opgave, så jeg kan prøve at løse de andre selv. For det ville være en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn f(3) og f '(3) og indsæt i tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 3 . Differentier funktionen og indsæt så x = 3 i forskriften for f '(x) .


Skriv et svar til: Blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.