Kemi

Reaktionskinetik

28. december 2014 af leasalamon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som gerne vil hjælpe mig med d'eren i denne opgave?
Screen Shot 2014-12-19 at 19.12.14.png


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2014 af Heptan

Bestem hældningen. Den er nemlig givet ved

- \frac{E_a}{R}

Løs for Ea.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2014 af mathon

                  \small -\frac{E_a}{R}=\frac{\ln(k_2)-\ln(k_1)}{\frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_1}}=\frac{-4,75-(4,25)}{0,003125-0,003065}=-8333,33\; K

                     \small \frac{E_a}{R}=8333,33\; K

                      \small E_a=\left (8333,33\; K \right )\cdot \left ( 8,31447\; \frac{J}{mol\cdot K} \right )=69,29\; \frac{kJ}{mol}                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2014 af mathon

korrektion:

            \small \small -\frac{E_a}{R}=\frac{\ln(k_2)-\ln(k_1)}{\frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_1}}=\frac{-4,75-(4,25)}{\left (0,003125\; K^{-1} \right )-\left (0,003065\; K^{-1} \right )}=-8333,33\; K

                     \small \frac{E_a}{R}=8333,33\; K

                      \small E_a=\left (8333,33\; K \right )\cdot \left ( 8,31447\; \frac{J}{mol\cdot K} \right )=69,29\; \frac{kJ}{mol}           


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2014 af Heptan

- \frac{E_a}{R} = -8120 \ \textup{K}

\frac{E_a}{R} = +8120 \ \textup{K}

E_a=\left (8120\; \textup{K} \right )\cdot \left ( 8,3145\; \frac{\textup{J}}{\textup{\textup{mol}}\cdot \textup{K}} \right )=67,51\; \frac{\textup{kJ}}{\textup{mol}}

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #5
15. januar 2015 af leasalamon (Slettet)

Til mathon #3
Følgende står under tredje kommentar: \small -\frac{E_a}{R}=\frac{\ln(k_2)-\ln(k_1)}{\frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_1}}=\frac{-4,75-(4,25)}{0,003125-0,003065}=-8333,33\; K

Skal der ved tælleren ikke stå:

-4,75 -(-4,25)
eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2015 af Heptan

#5

Jeg er enig med dig


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.