Historie

Den kolde krig - vigtigt!

13. januar 2015 af kath2511 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.. 

Jeg er gået lidt død i en problemstilling omhandlende den kolde krig: 
"Diskuter om USA's interventioner fra 1990'erne og frem til i dag kan betragtes som influeret af tankerne om den nye verdensorden, egne interesser (sikkerhedsmæssige som økonomiske) eller om man kan se dem som kulturelle. Tag også stilling til, om USA kan ses som den afgørende forsvarer for demokratiet og menneskerettighederne i verden - eller om USA snarere er en forhindring."

Nogen, der har et par stikord til lige at komme i gang?? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2015 af CPHUC (Slettet)

Man kan sige, at umiddelbart efter den Kolde Krig sluttede i 1991, så var USA den eneste reelle supermagt, hvilket har ændret sig i dag. Dette kunne være et fokuspunkt, om USA i dag føler sig truet som den dominerende nation.

De tiltag USA benyttede sig af under den Kolde Krig, var oftest for at opdæmme kommunismen så den ikke spredte sig - især ikke ind i Vest-Europa og Asien.

Angående menneskerettigheder ville det være optimalt at arbejde med FN, da det er FN som har opstillet menneskerettighederne, dog med lande som USA i spidsen. Derudover kan du arbejde med de områder, hvor USA bryder menneskerettighederne - dette kunne være tortur, Patriot Act og Guantanamo

Håber dette kunne hjælpe lidt

Med venlig hilsen

Lasse


Skriv et svar til: Den kolde krig - vigtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.