Matematik

Grænseværdien

27. januar 2015 af Auras (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej igen .Jeg har endnu en opgave . 

Hvad er grænseværdien for limx->1+ (3x+1) / (x-1)    svaret skal være ∞  . Hvordan skal jeg komme frem til dett svar ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af SuneChr

\frac{3x+1}{x-1}=3+\frac{4}{x-1}\rightarrow \infty \; \textup{for}\; x\rightarrow 1_{+}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2015 af mathon

        \small \frac{3x+1}{x-1}=\frac{3(x+\frac{1}{3})}{x-1}=\frac{3((x-1)+\frac{4}{3})}{(x-1)}=3+\frac{4}{x-1}

       \small \small \underset{x \to1^+ }{\lim} \frac{3x+1}{x-1}=\underset{x \to1^+ }{\lim} \; 3+\frac{4}{x-1}=\infty


Svar #3
27. januar 2015 af Auras (Slettet)

Mange tak 


Svar #4
27. januar 2015 af Auras (Slettet)

Betragt funktionen f(x, y) = e^ 1−x 2−y 2 . Hvad er den retningsafledede f 0 (a; r) af f i punktet a = (1, 0) i retningen r=(2,3)  svaret skal være -4

er der nogen der kan vise mig hvordan det skal give -4 tak?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Start med at skrive funktionen ordentligt op. Du mener måske

        f(x,y) = e1-x^2-y^2  .

Beregn så   ∂f/∂x(1;0)  og  ∂f/∂y(1;0)   , og man har så

         ∂f/∂r(1;0) = ∇f • r = [∂f/∂x(1;0) , ∂f/∂y(1;0)] • [2 ; 3] = ...


Skriv et svar til: Grænseværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.