Matematik

funktionr

27. januar 2015 af Auras (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Antag, at f er en C 1 -funktion p°a R 2 , som opfylder ∇f(2, 3) =  2 og 7 står som vektor  , og lad h(t) = f(t ^2 − 2, 2t − 1). Hvad er da h 0 (2)?

svaret skal være 34

Er der nogen der har lyst at vise hvordan man løse  den opg.? tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Prøv nu at skrive det ordentligt op.  Hvad mener du med h 0 (2) ? Mener du h'(2)  ?

Man har

        h'(t) = (∂f/∂x)·(dx/dt) + (∂f/∂y)·(dy/dt)

                = (∂f/∂x)·(2t) + (∂f/∂y)·2

        h'(2) = (∂f/∂x)·(2·2) + (∂f/∂y)·2 = 2·2·2 + 7·2 = 22


Skriv et svar til: funktionr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.