Matematik

Isolering og reducering

29. januar 2015 af snilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan isolerer jeg D:

h=(D-d/2)+D/8

og hvordan reducerer jeg dette: 

(((a+2*b)^(2)-(a+2*b)*(a+b))/(b))

Jeg kan ikke få dem til at gå op


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hæv parenteserne, træk sammen og isoler D

        h = D - (d/2) + (D/8)

        (9/8)D = h + (d/2)

        D = (8/9)·(h + (d/2))

Det andet udtryk skrives uden de mange overflødige parenteser

[ (a+2b)2 - (a+2b)·(a+b) ] / b = [ (a+2b)·(a+2b -a-b) ]/b = (a+2b)·b / b = a+2b


Svar #2
29. januar 2015 af snilo (Slettet)

Det er: (D-d)/2 + (D/8)

Reduceringen:

Du mister mig allerede i andet led. Hvor bliver a^2 og 2b^2 osv af?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skrev du så ikke i #0. Så bliver det jo i stedet

        h = (D/2) - (d/2) + (D/8)

        (5/8)D = h + (d/2)

        D = (8/5)·(h + (d/2))

I det andet udtryk sætter jeg (a+2b) uden for en parentes, hvilket gør resten lettere at reducere. Her skal vi så huske at medtage forbeholdet   b ≠ 0 .


Skriv et svar til: Isolering og reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.