Matematik

Partiel differentiering

26. februar 2015 af Stats - Niveau: A-niveau

\\ z=\frac{1}{2}\ln(x^2+y^2)\\ \frac{\partial z}{\partial x}=\frac{1}{2}\left (\frac{1}{x^2+y^2} \cdot 2x \right )=\frac{x}{x^2+y^2}

Men i følge mit regneprogram, så giver dette 0.... Hvad har jeg gjort galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af Therk

Du har ikke lavet nogen fejl. Du kan evt. bekræfte dig selv i det, ved at spørge dig selv om det kan passe at funktionen skulle være konstant i x.


Svar #2
26. februar 2015 af Stats

.. Fandt ud af.. Men tak for deltagelsen i debatten alligevel :)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2015 af Therk

Må jeg spørge nysgerrigt hvad fejlen lå i? :)


Svar #4
27. februar 2015 af Stats

Tja... Fejlen lå i mine øjne...

2z/∂x2 + ∂2z/∂y2 = 0

Og også at mit kendskab til maple måske ikke er for godt ^^

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Partiel differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.