Matematik

Hvordan? differentialligning

04. marts 2015 af sdfdafsd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har prøvet, at tage Studieportalens "quiz" for matematik STX A (uden hjælpemidler), men kan stadigvæk ikke forstå, hvordan man løser denne (vedhæftede) opgave korrekt.

Jeg har selv startet med at differentiere de 3 valgmuligheder for derved at kunne indsætte i dy/dx, og har fået følgende:

1) f '(x) = 3x2•2e2x
2) f '(x) = 4x3•2e2x
3) f '(x) = 6x2+4

Herfra har jeg prøvet at indsætte de forskellige differentieret funktioner sammen med f(x) (som er blevet indsat på y's plads), men intet af dette har jeg fået til at gå op...

Vedhæftet fil: Quiz mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af Jerslev

f(x) = x^3 e^{2x} \Rightarrow f'(x) = 3x^2 e^{2x} + 2x^3 e^{2x}

f(x) = x^4 e^{2x} \Rightarrow f'(x) = 4x^3 e^{2x} + 2x^4 e^{2x}

f(x) = 3x^2 + 4x \Rightarrow f'(x) = 6x + 4

LaTeX editor virker åbenbart ikke så godt lige nu.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
04. marts 2015 af sdfdafsd (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvordan du kan få x3•e2x til ved differentiering til at give 3x2•e2x + 2x3•e2x ??

Er det fordi, at der er tale om en eller anden sammensat funktion? Normalt giver differentiering af e2x = 2e2x right?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Quiz mat.PNG

#2 -- Man benytter reglen for differentiation af et produkt:

        f(x) = x3 · e2x  ⇒  f '(x) = (x3)' · e2x + x3 · (e2x)' = 3x2 ·e2x + x3 · 2·e2x = (3x2 + 2x3) · e2x

              = (3x2 + 2x3) · f(x) / x3 = (3/x + 2) · f(x)

dvs. denne funktion tilfredsstiller differentialligningen.


Skriv et svar til: Hvordan? differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.