Kemi

Aktiveringsenergi

25. marts 2015 af Albas1 - Niveau: A-niveau

Hej!

Nogen der vil se om den vedhæftede beregning af aktiveringsenergien er rigtig?

Mvh

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2015 af hstreg (Slettet)

I andet sidste udtryk har du skrevet 'lighedstegn' i nævneren på din brøk, det giver ikke rigtig mening.

Hvad er de "kendte" værdier for k1, k2, T1 og T2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det sidste resultat er ikke beregnet korrekt. Nævneren er jo

        1/T2 - 1/T1 = 1/(323.15K) - 1/(303.15K) = -2,0416K-1

altså et negativt tal, så man får

        Ea = -14,17 kJ/mol .


Svar #3
26. marts 2015 af Albas1

#1

I andet sidste udtryk har du skrevet 'lighedstegn' i nævneren på din brøk, det giver ikke rigtig mening.

Hvad er de "kendte" værdier for k1, k2, T1 og T2 ?

Det er fordi jeg har omregnet temperaturen fra grader celcius til kelvin. Det skulle jeg måske have skrevet som forklaring. 

k1 = 1/13,03sek

k2 = 1/9.2sek

T1 = 1/303.15K

T2 = 323,15K


Svar #4
26. marts 2015 af Albas1

#2

Det sidste resultat er ikke beregnet korrekt. Nævneren er jo

        1/T2 - 1/T1 = 1/(323.15K) - 1/(303.15K) = -2,0416K-1

altså et negativt tal, så man får

        Ea = -14,17 kJ/mol .

  1/T2 - 1/T1 = 1/(323.15K) - 1/(303.15K) = -0,0002041589

Men så er 5,870037/-0,0002041589 = -28752,29898 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. marts 2015 af hstreg (Slettet)

Okay. Du kan aldig skrive mellem regninger, på den måde som du gør i nævneren.

Du isolere aktiveringsenergien korrekt, så en korrekt udregening af værdien vil se ud som følgende.

E_{a} = \frac{R\ln\frac{k_{2}}{k_{1}}}{\frac{1}{T_{2}}-\frac{1}{T_{1}}} = \frac{8.31\tfrac{J}{mol\cdot K}\ln\frac{13.03\hspace{1pt}s}{9.2\hspace{1pt}s}}{\frac{1}{323.15\hspace{1pt}K}-\frac{1}{303.15K}} = -14 \tfrac{kJ}{mol}

Du skal angive resultatet til to betydende ciffer, da du kun kender k2 nøjagtigt til to betydende ciffer.


Svar #6
26. marts 2015 af Albas1

Ok! Mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Aktiveringsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.