Matematik

HJÆÆÆÆLP til integralregning!!!!

26. marts 2015 af Sarah08x (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej, er der en sød sjæl, der kan hjælpe med at løse denne opgave. Det ville være en kæmpe hjælp. 

(Opgaven er vedhæftet som billede, da jeg ikke kunne skrive den ind her)

Tak på forhånd!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2015 af hstreg (Slettet)

Du ønsker at vise at funktionen

F(x) = \frac{2}{3}x^{3/2}

Er stamfunktion til funktionen

f(x) = \sqrt{x}

Hvorfor du blot skal vise at

F^{\prime}(x) = f(x)

Giver dette mening for dig ?


Svar #2
26. marts 2015 af Sarah08x (Slettet)

Jeg er ikke den skarpeste til matematik, så må ærligt indrømme at jeg ikke helt forstår, hvad du mener:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2015 af hstreg (Slettet)

Okay, det er fair nok.
Jeg vil prøver at gøre det mere transparent.

Lad (du definere)  f(x) = √x  og  F(x) = (2/3)x3/2.

I termer af funktionerne f(x) og F(x), lyder din problemformulering :   Bevis at f(x) integreres til F(x).

Dvs. vis at

F(x) = \int f(x)\hspace{1pt}\mathrm{d}x

Men det er fuldstændigt ækvivalent til at vise ( iflg. infinitesimalregningens hovedsætning) at

F^{\prime}(x) = f(x)

Eftersom integration og differentiation er modsate operationer/regningsarter.
Du skal altså blot differentiere F(x) og se at du får f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2015 af hstreg (Slettet)

Skriv hvis der et skridt du stadig ikke er helt med på.


Svar #5
26. marts 2015 af Sarah08x (Slettet)

Mange tak for, at du gad skære det ud i pap for mig. Dejligt, når man sidder og stresser med en aflevering der skal afleveres imorgen. Men jeg har løst opgaven, taak:)


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP til integralregning!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.