Matematik

sandsynlighedsreging

28. marts 2015 af ghdfir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp med at gribe denne opgave an:

Johannes skal flytte på kollegium.I en af hans store flyttekasser er der mange forskellige ting. 20% af tingene er lavet af træ. Af trætingene er de 5% legetøj. Omvendt gælder, at af alt legetøjet i kassen er 10% lavet af træ. Hvor stor en del af tingene i Johannes’ flyttekasse er legetøj? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det har ikke specielt noget med sandsynlighedsregning at gøre, snarere med forholdstaltregning.

Tingene af træ udgør 20% = 0,2 af det hele.
5% af trætingene er legetøj, dvs 0,2·0,05 = 0,01 af det hele er trælegetøj.

Trælegetøjet udgør 10% = 0,1 af alt legetøjet, dvs. alt legetøjet er 10·0,01 = 0,1 = 10% af alle tingene.


Svar #2
29. marts 2015 af ghdfir (Slettet)

Mange tak :))

Skriv et svar til: sandsynlighedsreging

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.