Matematik

Differentielregning

30. marts 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave.

Er der nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en kvotient.

        \left ( \frac{g(x)}{h(x)} \right )'=\frac{g'(x)h(x)-g(x)h'(x)}{h(x)^{2}}


Svar #3
30. marts 2015 af piabing (Slettet)

5*3*x-7-5*x-6*3/3*x-7


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2015 af Soeffi

 f'(x)=\frac{5(3x-7)-3(5x-6)}{9x^{2}-42x+49}=\frac{15x-35-15x+18}{9x^{2}-42x+49}=\frac{-17}{9x^{2}-42x+49}


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man har her, at

        f(x)=\frac{5x-6}{3x-7}=\frac{5}{3}\cdot \frac{x-\frac{6}{5}}{x-\frac{7}{3}}=\frac{5}{3}\cdot \frac{x-\frac{7}{3}+\frac{17}{15}}{x-\frac{7}{3}}=\frac{5}{3}+\frac{\frac{17}{3}}{3x-7}

hvorfor

        f'(x)=-\frac{\frac{17}{3}}{(3x-7)^{2}}\cdot 3=-\frac{17}{(3x-7)^{2}}


Svar #6
31. marts 2015 af piabing (Slettet)

mange tak.

Synes det går lidt hurtigt, så kan ikke helt forstå mellemregninger.

Kan I forklare det lidt lettere med denne opgave.

Jeg er ikke så god til matematik


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 16.24.41.png

#6

Det er igen en opgave, hvor man kan benytte reglen i #2 for differentiation af en kvotient. Prøv nu selv at regne opgaven. Du kommer ingen vegne, hvis du ikke prøver selv.


Svar #8
31. marts 2015 af piabing (Slettet)

4*2x^2-1+5*3*x+2-4*x^2+5*x*3/(3*x+2)^2


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2015 af Soeffi

Du har:
g(x) = 4x2 + 5x, find

g'(x)=

h(x) = 3x + 2, find

h'(x)=

Opskriv:

\frac{g'(x)h(x)-g(x)h'(x)}{h(x)^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du bliver nødt til at bruge parenteser, så det ikke går helt i fisk.


Svar #11
31. marts 2015 af piabing (Slettet)

g'(x)=4x^2-1+5

h'(x)=3


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Reducer udtrykkene og indsæt så i udtrykket for den afledede i #2.


Svar #13
31. marts 2015 af piabing (Slettet)

g'(x)=4x^2+4 

h'(x)=3

(4x^2+4)*(3x+2)-(4x^2+5x)*3/(3*x+2)^2


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Der skal en stor parentes omkring hele tælleren.

Du har ikke beregnet den afledede af g(x) korrekt. Udtrykket i #11 er ikke korrekt.

        g(x) = 4x2 + 5x     ⇒   g'(x) = ...

Indsæt så og reducer.


Svar #15
31. marts 2015 af piabing (Slettet)

4^2+5 --> 16+5 = 21


Brugbart svar (0)

Svar #16
31. marts 2015 af Soeffi

#15

4^2+5 --> 16+5 = 21

Kontroller evt. dine beregninger her: http://www.derivative-calculator.net/


Svar #17
31. marts 2015 af piabing (Slettet)

får også 21 


Svar #18
31. marts 2015 af piabing (Slettet)

altså hvis jeg sætter det her ind: 4^2+5


Brugbart svar (0)

Svar #19
31. marts 2015 af Soeffi

Prøv at gå til http://www.derivative-calculator.net/ og indsæt 4x^2 + 5x og tryk go!


Svar #20
31. marts 2015 af piabing (Slettet)

f′(x)= 8x+5


Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 67 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.