Matematik

monotoni

18. april 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogle der kan hjælpe med denne opgave:

jeg får selv at funktionen er aftagende lige indtil -1,79 og -1,79 er den på 0 og ved større end -1,79 er den voksende.. er dog ikke helt sikker..

Vedhæftet fil: monotoni.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2015 af Stats

1. Tangentens ligning f'(x0)(x - x0) + f(x0)

2. Løs f'(x) = 0. Undersøg derefter fortegnsvariation

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2015 af UG124 (Slettet)

#1

Hej min ven!

Hav en fortsat god aften.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2015 af Stats

Lige over :)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
18. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

men ved ikke helt om intervallerne er skrevet rigtigt op:

aftagende ] - uendelig, -1,79]

voksende [1,79 ; uendelig[


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2015 af Stats

f(x) = 5·2x + x

f'(x) = (5·2x + x)' = (5·2x)' + (x)'

(5·2x)' = (5)'·2x + 5·(2x)' = (0)·2x + 5·(2x·ln 2) = 5·2x·ln 2
(x)' = 1

f'(x) = (5·2x + x)' = (5·2x)' + (x)' = 5·2x·ln 2 + 1

Sæt funktionen lig med 0

f'(x) = 0
5·2x·ln 2 + 1 = 0 ⇔ 5·2x·ln 2 = -1 ⇔ 2x = -1 / (5·ln 2) ⇔ ln 2x = ln(-1 / (5·ln 2)) (Her går den galt)

ln(a) er kun defineret for a > 0, og der er dermed ingen nulpunkter.
Dvs. at den enten kun er voksende eller aftagende.

Indsæt en værdi i f'(x), for at afgøre om den er voksende eller aftagende..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

monotoni.PNG 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal angive eksakte værdier, ikke tilnærmede decimaltal.

b) Man skal løse ligningen    f '(x) = 0 , dvs

        5·ln(2)·2x - 1 = 0

der har løsningen

        x = -ln(5·ln(2)) / ln(2) ≈ -1,79316

Man ser, at f '(x) < 0 for x ∈ ]-∞;-ln(5·ln(2)) / ln(2)[ , og at f '(x) > 0 for x ∈ ]-ln(5·ln(2)) / ln(2);∞[ .

Funktionen f(x) er altså

aftagende i intervallet ]-∞;-ln(5·ln(2)) / ln(2)[ og

voksende i intervallet ]-ln(5·ln(2)) / ln(2);∞[ .

Udregningerne i #5 er baseret på en fejllæsning af funktionsforskriften for f(x) og kan ikke anvendes her.


Skriv et svar til: monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.