Kemi

AFSTEMNING HJÆLP

28. april 2015 af ejejejej (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal afstemme reaktionsskemaet for omdannelse af hydrogenperoxid til hypochlorsyrling i sur opløsning. Dvs. jeg skal afstemme følgende:

H2O2 + Cl- ---> HClO

Jeg mener, at man skal afstemme ud fra regler for afstemning af en redoxreaktion, for er der ikke tale om en oxidation her?

Jeg er også lidt i tvivl om, hvorledes oxidationstallene skal være?

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2015 af Heptan

Det er en redoxreaktion.

For hydrogenperoxid kan OT for O beregnes ...

0 = 2 * 1 + 2 * OTO

...

for chlorid er OT = -1

og for hypochlorsyrling beregnes OT ...

0 = 1 * 1 + OTCl + (-2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2015 af mathon

                                 -1         -1             +1 -2          
                             H2O2   +   Cl-   \rightarrow   HClO   +   OH-


Svar #3
28. april 2015 af ejejejej (Slettet)

Hvorfor er det egentlig relevant at angive OT for oxygen? Har det en betydning senere? og hvordan kan man være sikker på hvilke atomer man skal angive OT for? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2015 af mathon

I en redoxreaktion skal der jo være lige mange OT-opgange og OT-nedgange.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2015 af Heptan

Oxygen ændrer oxidationstrin.


Skriv et svar til: AFSTEMNING HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.