Kemi

Rødbedelage - spektrofotometri

05. maj 2015 af Luxua (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :)

Nu sidder jeg med en opgave, som jeg ikke helt har styr på. Det drejer sig nemlig om absorbans og mængdeberegninger, hvilket jeg ikke er så god til.

Spørgsmålet, som jeg har fået, lyder således:

Indeholdet skal beregnes i både molær og mg rødbedefarve pr. mL rødbedelage

Jeg har fundet ud af, at den aktuelle konc. er 0,00394 M^-1 

Derefter har jeg brugt fortyndingsformlen (som vi jo skulle) til at komme hertil:

c før = 0,00394M^-1*500 mL/5 mL = 0,394 M^-1

Her sidder jeg fast og ved ikke hvordan jeg skal komme videre. Kan en eller anden måske give mig et hint hvordan jeg skal komme videre - til at besvare spørgsmålet?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af lasols (Slettet)

ikke sikker på hvorfor du har M^-1 ???? men når du har fundet den molære koncentration M=mol/L så kan det nemt regnes om til mol/mL (divider med 1000) herefter skal du blot gange dette molarmassen af rødbedefarvestoffet du har målt på og så igen omregne enheden


Skriv et svar til: Rødbedelage - spektrofotometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.